Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde puntpaprikas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 rode puntpaprika‘s
1 teentje knoflook
75 gr gepelde walnoten
1 bosuitje
2½ eetl olijfolie traditioneel
350 gr rundergehakt
50 gr gele rozijnen
1 theel gemalen komijn
1 theel gemalen koriander
½ theel kaneelpoeder
peper, zout
75 gr geraspte belegen komijnekaas
3 eetl grof gehakt korianderblad

Bereiden

Was de paprika‘s en breng ze in een ruimepan water aan de kook. Kook de paprika‘s 3 minuten en neem ze met en schuimspaan uit de pan. Laat ze goed uitlekken. Pel de knoflook. Hak de walnoten grof. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
Snijd de paprika‘s dwars door de steel in de lengte door en verwijder de zaadlijsten maar laat de steel eraan zitten.
Verhit de olie in een koekepan en bak het gehakt bruin en rul.
Pers de knoflook er bovenuit en schep de walnoten, de bosui, de rozijnen, de komijn, de gemalen koriander, het aneelpoeder en peper en zout naar smaak erdoor. Bak alles al omscheppend nog 2 minuten. Vul de paprikahelften met het mengsel, leg ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik en strooi er de kaas over.
Laat de kaas onder een hete grill in ± 5 min smelten. Neem de paprika‘s uit de oven en bestrooi ze met het korianderblad.
Lekker met notenrijst en een tomatensalade met rode uien en zwarte olijven.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken wilde spinazie
Gesmoorde tomaatjes
Hollands bonenpotje in kippenbouillon
Gevulde koolrolletjes met mihoen
Bonte groentewok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes